Zorg dat je als interne auditor in control bent!

Interne auditors zijn cruciaal voor de gezondheid en transparantie van elke organisatie. Je wordt echter geconfronteerd met uitdagingen zoals: het bijhouden van veranderingen in processen en de organisatie en het handhaven van je onafhankelijkheid. Als professional heb je behoefte aan een geavanceerde tool om gemakkelijk je planning, de uitvoer en het verzamelen van informatie van je audit te organiseren. Ook bevindingen moeten gestructureerd vastgelegd kunnen worden en de status ervan moet altijd direct inzichtelijk zijn. Zo kun je je taken effectiever en efficiënter uitvoeren. Ook word je ondersteund om op de toenemende druk snel op nieuwe risico’s en regelgeving te reageren. Zoek je naar oplossingen die je in staat stellen om sneller en nauwkeuriger te werken? FullyInControl helpt je om in control te komen en te blijven. 

Audittrail en bewijs samenvoegen, dat wil je!

Als interne auditor zorg je voor de transparantie in de naleving van vereisten binnen je organisatie. Een geïntegreerde aanpak waarbij audittrail en bewijs in één audit samenkomen, is essentieel. Deze methode biedt niet alleen een helder, onweerlegbaar bewijs van alle verrichte acties, maar het verhoogd ook de efficiëntie van auditprocessen. Met alle relevante informatie binnen handbereik werk je sneller en nauwkeuriger. Dit is cruciaal in de snel veranderende zakelijke en regelgevende landschappen van vandaag.

Het combineren van deze elementen verbetert de verantwoordingsplicht binnen je organisatie. Een duidelijke audittrail toont aan wie, wanneer en waarom bepaalde acties zijn uitgevoerd en van iedere toets kan direct benodigd bewijsmateriaal worden opgevraagd. Dit is niet alleen belangrijk voor interne beoordelingen, maar ook van onschatbare waarde in geval van juridische situaties, waarbij betrouwbaar bewijs cruciaal kan zijn.

Continu verbeteren - PDCA

Interne auditors zijn de sleutel tot continue verbetering binnen organisaties. Op basis van bevindingen worden taken gemanaged voor verbeteracties. Dit als onderdeel van de Plan-Do-Check-Act (PDCA) cyclus. PDCA zorgt voor een systematische aanpak die de effectiviteit en efficiëntie verhoogd en zorgt voor duurzame verbeteringen in de bedrijfsvoering en compliance.

Dit is essentieel om het vertrouwen van stakeholders te winnen. Maar ook om hen regelmatig te informeren over de situatie waarin de organisatie of een proces verkeert. FullyInControl biedt deze thermometer die tot dit inzicht leidt en waarmee interne auditors hun workflows stroomlijnen, tijd besparen en zich richten op het proactief aanpakken van uitdagingen. Dat is pas FullyInControl zijn.

Je wilt het in de praktijk zien?
Maak snel een afspraak voor een vrijblijvende demo.