Financiële instellingen
in control

Professionele software voor Financiële instellingen voor o.a. Governance, Risicomanagement en compliance, je ISMS en kwaliteitsmanagement, afgestemd op je organisatie.

Gemaakt voor professionals in de Financiële sector
Logo van Tulp Hypotheken
Logo van Alpina
Logo van NHG
Logo van Flynth
Financiële instellingen opereren in een sterk gereguleerde industrie. De instellingen moeten voldoen aan steeds meer wettelijke en regelgevende vereisten. Non-compliance kan leiden tot zware boetes, juridische problemen en reputatieschade. Mede omdat de financiële sector in het verleden verschillende issues heeft gekend zijn goede governance praktijken essentieel om de instelling ethisch, transparant en volgens de beste zakelijke principes te laten werken. Dit verhoogt het vertrouwen van investeerders, klanten en regelgevende autoriteiten.

GRC

Financiële instellingen staan onder strenge toezicht van regelgevende autoriteiten. Governance Risk en Compliance management (GRC) helpt organisaties om te voldoen aan deze regelgeving en te opereren binnen de gestelde juridische kaders. GRC is voor financiële instellingen niet alleen een verplichting, maar een strategische noodzaak, omdat het je organisatie helpt bij het navigeren door complexe regelgevende landschappen, het beheren van risico's en het behouden van operationele integriteit. Dit draagt bij aan het langetermijnsucces en de duurzaamheid van je organisatie. FullyInControl ondersteund GRC voor Financiële instellingen in de breedte.

DORA Informatiebeveiliging

Informatiesering is tot in de kern van financiële instellingen ingevoerd en gaat nog steeds verder. De Digital Operational Resilience Act (DORA) regelgeving is in het leven geroepen omdat cyberaanvallen en technologische storingen de financiële stabiliteit kunnen bedreigen. FullyInControl ondersteund risicobeheer en incident-rapportage en het implementeren van een framework waarmee een gedegen Information Security Management System (ISMS) opgebouwd kan worden. Voor Business Continuity Management (BCM) zijn de benodigde functies aanwezig en het beheer van de ICT-dienstverleners en assessments hierop kunnen via FullyInControl op een gestructureerde manier verlopen. Zo zorg je met FullyInControl op een integrale manier dat je cybersecurity geoptimaliseerd wordt en dat je aan de CORA voldoet.

Shape Image

Cost of compliance?

De kosten van compliance lopen voor financiële instellingen als maar op door onder andere de voor compliance vereist gespecialiseerd personeel. De kosten van het aantrekken, opleiden en behouden van deze medewerkers zijn hoog. Daarnaast zijn er aanzienlijke kosten om regelmatig interne en externe audits uit te voeren om te verzekeren dat de instellingen aan alle regelgevende vereisten voldoen. Met FullyInControl kunnen veel compliance processen en onderdelen van audits geautomatiseerd worden en veel efficiënter verlopen. Ook is er altijd direct inzicht in de mate waarin de organisatie compliant is en welke activiteiten nog ondernomen moeten worden. Zo kan de tijd aan de juiste activiteiten besteed worden, zodat boetes en sancties worden voorkomen. Door continu monitoring is je organisatie altijd audit ready.

GRC, ISMS, KAM brochure

Ontdek de toegevoegde waarde

van FullyInControl voor jullie  

Wil je meer weten?

Onze Financiële instellingen klanten

Benieuwd hoe FullyInControl werkt bij ander Financiële instellingen?

“Samen met Fully In Control hebben we een belangrijk proces op orde gekregen, waardoor we continu de waarborg hebben dat we voor klanten en aan opdrachten werken die voor ons voldoen aan onze kwaliteitsstandaard. Hoewel de klant- en opdracht acceptatie door betrokken professionals en klanten ook wel eens kan worden gepercipieerd als een 'must', is het wel een van dé waarborgen dat alle deelnemers aan het economisch verkeer zich aan dezelfde spelregels houden. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Fully in Control ook toekomstige wet- en regelgeving op dit terrein snel en effectief in de praktijk kunnen brengen.”

Leonieke van der Meer

Flynth

"We waren verrast hoe snel het systeem aanpasbaar was aan onze wensen, zonder maar iets te programmeren. Het systeem biedt Alpina Group, als één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland, de juiste ondersteuning bij het beheren van complexe processen, het voldoen aan wet- en regelgeving en het effectief beheersen van risico's. De samenwerking met Fully in Control is uitgegroeid tot een wederzijds partnerschap, waarbij we elkaar versterken en uitdagen om zo met de FullyInControl software daadwerkelijk het verschil te laten maken."

Jordy van Heemst

Alpina Group

De functies die FullyInControl krachtig maken

Klik op de onderwerpen hieronder
voor meer informatie over de krachtige functionaliteit en eigenschappen, waarmee FullyInControl het verschil maakt!