Zorg dat je als Controller in control bent!

Een belangrijke taak van een controller is het ontwikkelen, implementeren en handhaven van interne controleprocedures om de nauwkeurigheid van de financiële rapportage te garanderen en fraude te voorkomen. Ook zorg je er als controller voor dat alle financiële praktijken voldoen aan de wettelijke eisen.

FullyInControl helpt je om risico’s binnen je processen te identificeren, ze te waarderen en indien noodzakelijk maatregelen te implementeren. De maatregelen kunnen vervolgens getoetst worden of ze effectief zijn. Op die manier heb je altijd een beeld in welke mate de risico’s binnen processen zijn afgedekt en welke acties genomen moeten worden om bevindingen aan te pakken. 

Risico's reviewen en maatregelen toetsen. Dat kan eenvoudiger.

Als controller is het beoordelen van risico’s en het toetsen van maatregelen een cruciaal onderdeel van je takenpakket. Het is echter een uitdagende taak die veel tijd en aandacht vereist. Daarom heb je behoefte aan een systeem dat dit proces eenvoudig en efficiënt maakt. Met FullyInControl werk je in een gestructureerd systeem. Dit stelt je in staat om risico’s snel en nauwkeurig te beoordelen, waarna je vervolgens de effectiviteit van bestaande maatregelen evalueert. Toetsen worden automatisch periodiek uitgezet, zodat niets vergeten wordt en betrokkenen kunnen de toetsen eenvoudig met een klik uitvoeren en bewijsmateriaal uploaden, waarbij ze zo min mogelijk lastig gevallen worden.

Zo biedt FullyInControl je diepgaand inzicht in het de status van het risicolandschap van jouw organisatie. Zo kunnen goed onderbouwde beslissingen genomen worden en ben je altijd in control.

Eigen automatische control frameworks inrichten

Als controller heb je belang bij efficiëntie en nauwkeurigheid in het uitvoeren van controleprocessen. Daarom is het inrichten van geautomatiseerde control frameworks essentieel.

Met geautomatiseerde control frameworks kan je controleprocessen stroomlijnen. Dit zorgt voor consistente uitvoering van controles. Wat vervolgens niet alleen tijd bespaart, maar ook fouten minimaliseert.

Bovendien stelt het je in staat om controle activiteiten te monitoren, waardoor je sneller kunt ingrijpen bij afwijkingen. Dit zorgt voor proactief risicobeheer. Dat is pas FullyInControl zijn. 

Je wilt het in de praktijk zien?
Maak snel een afspraak voor een vrijblijvende demo.